Menu
image017 image017
 AGM accu's  Gel accu's
A+ A A-

ROLSTOEL / SCOOTMOBIEL ACCU'S

De accu van uw rolstoel is belangrijk:
u moet er namelijk jarenlang op kunnen vertrouwen. Veel mensen zijn namelijk afhankelijk van hun rolstoel en een accu mag u niet in de scootmobielsteek laten. Daarom verkopen wij bij Accu Centrale Brabant alleen accu’s van hoge kwaliteit.

Naast de betrouwbaarheid is ook de energie van de accu belangrijk. Veel scootmobiels of rolstoelen krijgen namelijk oneffe wegen, zandpaden, grasvelden of moeilijke hellingen te verduren. Doordat de er op zo’n moment veel energie gevraagd wordt van de accu kan de rij afstand (actieradius) sterk verminderen en de snelheid afnemen. Vooral oudere accu’s zijn gevoelig voor kou en dat kan zorgen voor een verminderde laadcapaciteit na het rijden met uw scootmobiel of rolstoel in de winter. Wij zeggen daarom: laat u niet verrassen en schaf een goede accu aan.

Soorten accu’s voor de scootmobiel Er zijn eigenlijk twee soorten accu’s voor de scootmobiel:
- Een AGM accu
- Een GEL accu

Beiden zijn gewone loodaccu’s waarbij het vloeibare accuzuur vervangen is door een accuzuur op gelbasis. Dit betekent dat u de accu in elke mogelijke positie kunt plaatsen en het accuzuur niet zal gaan lekken. Vooral in zorgcentra en verpleeghuizen is dit een belangrijk argument om gebruik te maken van dit soort accu’s.

AGM accu
In deze accu’s zorgt het scheidingsvlier ervoor dat het elektrolyt op zijn plaats blijft. Zodoende noemt men deze accu’s ook wel vliesaccu’s. De vlies is gemaakt uit een matje van glasvezel en het werkt als een spons. Er zijn accu’s met hele dunne scheidingsvliezen zodat de interne weerstand laag is. Hierdoor kunnen ze klein zijn maar wel een hoog vermogen hebben: ideaal dus voor veel toepassingen.

GEL accu
Bij een GEL accu voegt men bepaalde samenstellingen van siliconen toe aan het zuur zodat dit verandert in een geleiachtige massa die niet lekt. Het zuurstofgas maakt kanaaltjes in de gel en loopt van de positieve naar de negatieve plaat. Op die plek komt het samen met het waterstofgas en recombineert het tot water. De capaciteit van GEL accu’s is heel goed en door hun hogere zuurweerstand kunt u ze ook gebruiken als startaccu. Zelfs bij een hoge ontlading (wanneer de accu is ontladen tot maximaal 20% van de capaciteit) werken deze accu’s nog goed. Tot slot is de zuurwaarde van deze accu lager zodat de accu in zijn gehele levensduur meer ladingen kan hebben dan de AGM accu.

Welke accu is het beste voor uw scootmobiel?
Wij vragen altijd als eerste aan onze klanten wat u voor accu nodig heeft? De GEL accu is namelijk meestal duurder in aanschaf dan de AGM accu, maar op lange termijn is die wel beter omdat hij meer ladingen kan verdragen. Ook het gebruik van uw scootmobiel en de laadfrequentie bepalen de levensduur van de accu. De prijs van de accu an sich zegt niet alles over de actieradius (de capaciteit, ofwel hoever kun je rijden op een volgeladen accu?). Met een AGM accu kunt u dezelfde afstand afleggen als met een GEL accu. Gebruikt u de scootmobiel alleen voor kortere ritten? Dan is de capaciteit van de accu minder belangrijk. Er zijn dus een aantal vragen te beantwoorden voordat we u het beste advies kunnen geven. Wij helpen u graag hierbij.

  • CONTACT
  • Accu Centrale Brabant
  • Breedijk 7a
  • 5701 CJ Helmond
  • 0492 55 56 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.