Menu
image017 image017 image017
 Starters  Laders  Laders
A+ A A-

Starters en laders

Acculaders
De accuconditie is (zeker in wintertijd) van essentieel belang voor het goed kunnen starten van uw voertuig. Het gebeurt regelmatig dat de accu van uw auto, motor, truck, landbouwmachine, boot of camper/caravan de geest heeft gegeven, opladen helpt dan niet meer. De accu verliest z'n spanning direct weer. Een nieuwe accu kopen is dan nog de enige oplossing.

De correcte methode om dit te voorkomen is het gebruik van een elektronische accu-conditioner. Dit is een geavanceerde acculader die permanent op de accu kan worden aangesloten en de accu eerst volledig oplaadt en daarna druppelsgewijs bijlaadt. Zo zorgt u ervoor dat tijdens de winter de accu in conditie blijft en uw voertuig als een zonnetje start maar dat ook de levensduur van de accu verlengd wordt.

Accu Centrale Brabant biedt hierin de oplossing door te werken met acculaders van gerenommeerde merken. Accu Centrale Brabant voert in haar assortiment laders van merken zoals CTEK, DHC en DECA. Deze hebben zich door de jaren bewezen en staan garant voor kwaliteit!

Starthulp
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u uw voertuig wilt starten maar dat dit niet gaat omdat uw accu kapot of leeg is. Niks is zo vervelend als een auto of motor die niet wil starten. Het laden van een volledig uitgeputte accu duurt dan meestal minimaal enkele uren. Dat is vervelend want het voertuig moet eigenlijk direct gestart kunnen worden. Om dit probleem op te lossen bestaan er tegenwoordig handige starthulpen (booster-accu's). Dit zijn draagbare accu's waarmee een auto met lege accu opgestart kan worden. Deze boosters worden opgeladen vanuit het lichtnet en houden gedurende langere tijd hun lading vast. Ze zijn voorzien van dikke (start-) kabels die zo op de lege accu kunnen worden aangesloten. Sluit altijd eerst de PLUS-pool aan en dan pas de negatieve pool (massa). Zelfs het starten van een diesel is mogelijk mits men een starthulp gebruikt van voldoende capaciteit.

Accu Centrale Brabant biedt ook hierin de oplossing door te werken met starthulpen van gerenommeerde merken. Accu Centrale Brabant voert in haar assortiment starthulpen van merken zoals ACCUMATE, DMS en AQ-TRON. Ook deze hebben zich door de jaren bewezen en staan garant voor kwaliteit!

Wat voor lader moet ik hebben en hoe moet ik mijn accu laden?
Een accu wordt gekenmerkt door twee belangrijke gegevens. Het voltage en de capaciteit. Het voltage van een personenautoaccu is meestal 12 Volt. De capaciteit geeft aan hoelang de accu stroom kan leveren.  De meeste auto’s zijn vaak uitgerust met een accu van ongeveer 45 tot 95 Ah. (Ah staat voor Ampère-uur). Dat wil zeggen dat een 70 Ah accu gedurende 70 uur een stroom van 1 Ampère kan leveren. Of ook gedurende 10 uur een stroom van 7 Ampère. Het opladen dient u normaliter met  een stroom te doen die ca 10% van de capaciteit is. Bijvoorbeeld een accu van 50 Ah moet u met een lader van ca 5 Ampère laden. Bij de meeste laders wordt aangegeven voor welke capaciteiten ze bedoeld zijn. Er bestaan ook snelladers, die meestal in garages worden gebruikt, waarmee de accu in ca 15 minuten kan worden geladen. Dat is voor normaal gebruik niet aan te raden omdat hiermee de levensduur van de accu negatief wordt beïnvloed.

Heeft u vragen over het toepassen van laders of starthulpen of twijfelt u of u wel het juiste product gebruikt? Raadpleeg dan een specialist, Accu Centrale Brabant beschikt over de juiste technische kennis kan ál uw vragen beantwoorden!

 

 

 

 

  • CONTACT
  • Accu Centrale Brabant
  • Breedijk 7a
  • 5701 CJ Helmond
  • 0492 55 56 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.