Menu
image017
 Standaard 'natte' accu's
A+ A A-

STANDAARD ‘NATTE’ ACCU’S

Natte accu's, ook wel natte cel-accu's genoemd, domineren nog altijd de markt voor autoaccu's. De eerste natte accu's bestonden uit breekbare, aan de bovenkant open glazen bakken waarin loden elektroden werden gehangen. Maar dankzij ontwikkelingen in de productietechniek en op veiligheidsgebied is de natte accu uitgegroeid tot een betrouwbare en betaalbare voertuigaccu, die lang meegaat als hij tijdig wordt opgeladen en onderhouden.

Calciumaccu's
Calciumaccu's spelen ook een belangrijke rol op de accumarkt. Een calciumaccu heeft dezelfde werking als een gewone natte loodzuuraccu, maar zowel de positieve als de negatieve platen zijn gemaakt van een calciumlegering. Hierdoor is het vloeistofverlies circa 80% lager dan bij een normale natte accu. Ook de zelfontlading verloopt veel trager, waardoor deze accu's bij uitstek geschikt zijn voor mensen die hun accu's langere tijd willen opslaan.

Accu Centrale Brabant levert diverse soorten natte accu’s voor diverse segmenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de accu voor uw motor, personenwagen, bedrijfswagen, truck, oplegger, tractor, heftruck. camper, caravan of boot.

Afhankelijk van welke toepassing u de accu wilt gebruiken heeft Accu Centrale Brabant de juiste oplossing.

  • CONTACT
  • Accu Centrale Brabant
  • Breedijk 7a
  • 5701 CJ Helmond
  • 0492 55 56 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.